Kali niyh , ezzy nak wat review sikit ttg nokia C3 , HP niyh biasa jer , 3G ta da , camera dalam 2MP , tapi ciri2 dan reka bentuk die agak menarik , lagipun , HP niyh murah jer , dalam RM 500 sahaja , ciri2 dia yang senang2 nak un9 watkan die berguna sikit . kat bawah niyh antara ciri2 penuh pasal review nokia C3 . credit to : http://blog.itechtalk.com/2010/nokia-c3-review/




          Spefikasi Nokia C3
Platform: Series 40 UI, 6th edition
Band: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
Ukuran: 115.5 x 58.1 x 13.6 mm
Masa Menunggu: Sehingga 20 Hari
Masa Berbual: 7 Jam
Berat: 114 g
Skrin: Skrin TFT 2.4" QVGA (320x240)
Warna Skrin: 256K warna
Kamera: 2 megapiksel
Memori: Memori dalaman 55MB, menyokong microSD sehingga 8GB
Fungsi lain: Pengintegrasian social network, papan kekunci QWERTY, WiFi 802.11b/g, Bluetooth 2.1 dengan A2DP, sambungan audio 3.5mm, sambungan EDGE, Flash Lite versi 3.0
          Pro
          Papan kekunci QWERTY
          Menyokong WiFi 802.11b/g
          Pengintegrasian SNS seperti Facebook pada homescreen beserta butang dedikasi
          Skrin TFT bersaiz 2.4" QVGA dengan paparan 256K-warna
          Kamera 2 Megapiksel
          Rakaman QVGA pada 15fps
          Antaramuka Series 40, 6th edition yang menarik
          Stereo FM radio dengan RDS dan fungsi Visual Radio
          Bluetooth (dengan A2DP)
          Port microUSB
          Slot kad microSD (menyokong sehingga 8GB)
          Sambungan audio 3.5mm
          Kualiti audio yang baik
          Harga berpatutan

          Kelemahan
          Tiada 3G
          Tidak menggunakan Symbian OS
          Kamera bergred rendah, tiada autofokus dan lampu flash
          Rakaman video berkualiti rendah
          Tidak mempunyai fungsi multi-tasking
          Kabel USB tidak disediakan dalam kotak pembelian

C3 ini bagus, telefon keren dengan keyboard qwerty penuh. C3 ini bertujuan untuk menarik mengemari SMS berat dan pengguna rangkaian sosial. C3 ini juga akan memaparkan ciri-ciri 2.4 inch, Wi-Fi, Bluetooth, 3.5mm audio jack, microSD card slot dan microUSB. Secara keseluruhan, telefon Nokia C3 dimaksudkan untuk, iaitu mesej, e-mel dan rangkaian sosial.

Design
C3 Nokia agak mirip Nokia E72 dalam desain. Ini telah mendapat terlihat ramping menarik. Kami juga menyukai profil ramping dan merupakan salah satu telefon messenger kompak sekitar. Nokia telah memastikan untuk membuat mesej C3 ramah. Mengukur 115.5mm tinggi, 58.1mm lebar dan tebal 13.6mm. beratnya sekitar 115grams. Hal ini availabale dalam tiga warna: Hot Pink, Golden putih dan Black.






Sukan C3 2.4inch layar, yang mempunyai resolusi 320 x 240 piksel dan menyokong warna 262K. Berwarna yang cerah dan berwarna-warni. Kami tidak, AOT mempunyai keluhan dengan itu, dengan harga sebagai pertimbangan.Di bawah skrin anda akan menemukan sebuah array navigation yang merangkumi beralih persegi empat arah dengan butang pilih tengah, dua butang lembut, butang pintas untuk mengakses kenalan kegemaran dan mesej, panggilan dan End / Kekunci kuasa. Kami menyukai keyboard qwerty penuh. Kunci cukup besar dan taktil, yang menawarkan umpan balik yang lebih baik. Messaging pada telefon ini adalah angin. Anda akan menemukan audio jack 3.5mm di bahagian atas peranti dan port microUSB pada tulang belakang kiri. Ada kamera di bahagian belakang peranti.


Ciri-ciri
C3 Nokia berjalan pada sistem Nokia, operasi S40 AOS mobile. Anda boleh mengakses kenalan kegemaran tepat di atas paparan, sehingga anda boleh berhubungan dengan mereka langsung. Hubungi kegemaran akan disenaraikan secara melintang dan anda menelefon membuat panggilan hanya dengan klik sebuah kenalan. Setiap update dari Facebook & Twitter w.r.t. untuk kenalan yang akan ditunjukkan pada paparan rumah sendiri. Anda boleh menyesuaikan paparan rumah dengan widget khusus untuk kalendar, chatting, e-mel dan organizer. Anda juga boleh memuat-turun lebih banyak tema, wallpaper, games, widget dari kedai Ovi. Anda boleh memperibadikan kenalan anda dengan nada dering, gambar dan banyak lagi.



Kesambungan Dan Internet
Kami senang bahawa Wi-Fi telah dimasukkan pada tag harga Rs.5500. Anda boleh memanfaatkan pemindahan data melalui USB v2.0 dan Bluetooth. Anda boleh stream audio ke alat dengar wayarles Bluetooth, berkat sokongan A2DP untuk Bluetooth. Internet boleh diakses melalui Wi-Fi, dan GPRS. Kelajuan pemindahan data dipertingkatkan dengan sokongan EDGE.
C3 ini, AOS web browser menyokong HTML penuh dan juga WAP 2.0. Hal ini juga dilengkapi dengan dipasang browser Opera Mini yang membolehkan browsing lebih cepat. Ini mempunyai widget masyarakat yang memberikan kemas kini hidup dari Facebook dan Twitter.
C6 juga menyokong Instant Messaging untuk Yahoo Messenger, Google Talk, Ovi Chat dan Windows Live Messenger. C6 menyediakan akses cepat ke akaun e-mel popular seperti Gmail, Yahoo mail, Hotmail, Windows Live dan akaun e-mel lain (SMTP, IMAP4, dan POP3). Nokia menawarkan percuma Ovi mel dari telefon terus. Seperti biasa, menyokong teks, mesej multimedia dan audio.Hal ini menyediakan akses cepat ke laman web rangkaian sosial seperti Facebook, Twitter dan MySpace.



Multimedia
C3, AOS multimedia player sederhana dan selesa. Menyokong MP3, WMA, AAC, eAAC, eAAC format audio dan format video seperti MPEG-4, H.263 dan format video H.264. Antara muka yang sederhana dan mudah untuk digunakan. Ini menyokong format audio popular dan video. Kualiti suara yang sangat baik. Ini juga ciri-ciri Radio FM dengan ciri-ciri RDS.
C3 ini mempunyai memori dalaman 55MB. Anda boleh menambah memori luaran sehingga 8GB.


Kamera
C3 Nokia dilengkapi dengan kamera 2 megapiksel dengan Flash, yang menangkap gambar pada resolusi 1600 x 1200 piksel. Antara muka kamera sama seperti telefon Nokia yang lain. Kamera ciri Autofocus, self timer, 4x zoom, paparan tetingkap tilik penuh, white balance, warna nada dan kesan tetingkap tilik termasuk greyscale, sepia dan negatif. Hal ini boleh merakam video pada resolusi 320 x 240 pixel. Gambar cukup baik. Gambar terlihat cerah, renyah dan berwarna-warni dengan detail yang bagus. Kualiti video cukup baik.
Aplikasi Lain 


Ciri-ciri penting lain dari C3 termasuk perakam suara, Kalendar, pad Nota, To-do list, timer, Kalkulator, Unit Converter & mata wang, Arahan suara, jam dunia, mod getar, Mod penerbangan, sebuah buku telefon masuk 1000 dan pembicara telefon. Itu tidak jadi, AOT ciri-ciri Dokumen dan pembaca PDF.C3 datang dipasang dengan empat perlawanan iaitu Sudoko, Diamond Rush, Blok, AOD, dan Bouncing.

Prestasi
Kualiti panggilan mengesankan dengan tanpa distorsi. Pemanggil di kedua-dua akhirnya punya masalah. Suara jelas dan keras. Speaker phone juga baik.
C3 Nokia 1320 dilengkapi dengan bateri Lithium-Ion mAh. Ini mempunyai masa pakai bateri pengenal 8 jam waktu bicara dan 500 jam waktu siaga. Masa pakai bateri sangat baik berbanding dengan kebanyakan telefon.



 

0 comments:

Catat Ulasan

thanksz responded it !
see ya !

EXCHANGE LINK

Dikuasakan oleh Blogger.

OTHERS CONTACT LINK

CLICK AT LINK KAYH ! !

YM
triplesic_999

myspace

tagged

friendster

facebook


YAHOO MESSENGER




* triplesic_999@yahoo.com *

ABOUT ME

Foto saya

seorang yang mudah mesra, agak periang dan sensitiv. tidak suka penipuan dan sedang belajar dan meningkatkan diri menjadi seorang insan .

My Followers

COLLAGE

Halaman

Blog Archive

POPULAR POSTS

GILE - GILE

Hujan - Ke Selatan (2012)